Ann Westin

Bild

Ann Westin

Lördag 7 juli kl. 18:00, Stortorget

Vi har sett henne i bl.a. Cirkus Möller, Babben & Co, Sing-A-Long och Stockholm Live. Ann Westin är korad hela tre gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och sitt obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”. Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler. Hon hittar sina ämnen i det som är runt henne; den egna klänningen av vaxduk, att skriva på getskinn och att simma i bassängen med så stora bröst att hon går på grund. Anns standup lämnar ingen oberörd!

År 2017 firade hon 20-årsjubileum, samma år släppte hon sin första bok: Livet är som en sten i skon – det skaver om man inte gör något åt det. I boken berättar Ann öppenhjärtigt och med karaktäristisk humor om vändpunkterna i sitt liv. Om när hon flyttade hemifrån som 16-åring. Om varför det är så viktigt att ta ansvar för sig själv och stå upp för de svaga. Och vi får veta hur det gick till när hon fyllde 40 och jobbade som undersköterska: sur, arg, frånskild och missnöjd. Och sedan uppsagd. Då anmälde hon sig till en kurs i stand-up för Babben Larsson och resten är, som man säger, historia.

Sett i backspegeln har Ann Westin gjort en klassresa. Men vägen till framgång har varit lång, ända från arbetarkvarteren på Hisingen i Göteborg i en familj med fyra barn. Stämningen därhemma präglades av kärlek och humor men också av pappans drickande, ständigt dålig ekonomi och mammans frustration och oro. Genom Anns liv löper ett jävlar anamma som hjälpt henne genom hjärnblödningar, misslyckade äktenskap och självtvivel, och som fått henne att våga bryta upp och tänka nytt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 maj 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom