Årets artister

Programmet uppdateras efterhand med fler artister - så fortsätt håll utkik!

Ebbot Lundberg. Foto: Dan Isaac Wallin

Ebbot Lundberg

Lördag 7 juli kl. 22:00, Stortorget

Vi är stolta över att kunna presentera Ebbot Lundberg som årets finalakt på Killebom! Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot till våra absolut främsta artister. Han har gjort sig ett namn som frontfigur i två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band - först Union Carbide och senare The Soundtrack of Our Lives. 2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s program Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter.

Sean Banan

Sean Banan

Sean Banan

Lördag 7 juli kl. 16:00, Stortorget
Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren har dragit storpublik varje gång han åkt på turné. 2010 slog han igenom med dunderhiten "Skaka rumpa" som toppade Spotify under sommaren och sen dess har hans låtar blivit många barns favoriter. I sommar åker han ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skaka rumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förste Banan” och ”Gamers”. Missa inte festivalens mest galna familjeakt!

Sigrid Bernson. Foto: Anna-Lena-Ahlstrom

Sigrid Bernson

Torsdag 5 juli kl. 14:00, Stortorget
Sigrid Bernson är en av Sveriges mest kända proffsdansare och har medverkat i Let's Dance sedan 2011. Förra året debuterade hon med singeln ”This summer” skriven av henne själv, Josefin Glenmark, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Singeln följdes därefter upp av minst lika peppiga ”Celebrate” och julsingeln ”I Do”. Sommaren 2017 turnerade Sigrid med Samir & Viktor och i årets melodifestival såg vi henne tävla med låten ”Patrick Swayze” som gick till andra chansen. Den 5 juli välkomnar vi Sigrid till Killebom!

David Urwitz. Foto: Johannes Berner

David Urwitz

Fredag 6 juli kl. 21:00, Scala Bio
Han har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Sedan debuten för 13 år sedan har David Urwitz släppt åtta skivor, gjort över 500 spelningar i Norge och Sverige samt hörts och synts i radio och tv. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson. I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat. Så sent som i februari i år släpptes det senaste albumet ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” - ännu ett kritikerrosat verk. Det är hög tid att välkomna Skandinaviens bäst bevarade hemlighet till Blekinge!

Ur-kul

Ur-kul

Fredag 6 juli kl. 16:00, Stortorget
En alla tiders musikföreställning för barn och unga. Vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många straxar går det på en kvart? Detta är bara några av de stora frågor som ni kanske får svar på i denna tidskrävande föreställning om tid, på gott och ont, på allvar och på kul.

 

 

Adée & Mpho – afrobeat soul och hip hop

Adée & Mpho

Fredag 6 juli kl. 12:00, Stortorget
Två artister som möts i den gemensamma kärleken till soulmusiken. Föreställningen färgas av Mphos influenser från Johannesburg i Sydafrika och Adées rötter i hip-hopen. Adées och Mphos starka sociala engagemang märks tydligt i deras låtskrivande och texter. Här står musiken och människors lika värde verkligen i centrum. Tillsammans med musikerna Niclas Höglind, Kristofer Johansson och Bitte Appelqvist bjuds festivalpubliken på grooves som spänner mellan afrobeat, soul och hip hop.

Clara Fornander

Kristianstad Storband med Clara Fornander

Lördag 7 juli kl. 12:00, Stortorget
Ännu ett år bjuder Killebom på festivalsväng med Kristianstad Storband och solisten Clara Fornander. Clara har under många år, i flera olika sammanhang, visat prov på stor talang i sitt musicerande och tilldelats både Blue Birds jazzstipendium och Loa Falkman-stipendiet. Nu står hon återigen på scenen tillsammans med Kristianstad Storband och välkomnar festivalpubliken till sommarens svängigaste lunchkonsert!

 

Sunnerfjell & Hiller

Sunnerfjell & Hiller

Fredag 6 juli kl. 18:00, Scala Bio
Låtskrivarna Ole Sunnerfjell och Rolf Hiller bjuder på sina personliga tolkningar av Cat Stevens och berättar hans livsresa kantad av hyllningar, sökande av inre frid och misstolkningar. Både Sunnerfjell och Hiller har alltid haft en stark relation till musiken och gitarren har varit en kär vän i livet. Deras röster skiljer sig åt men 2016 korsades deras vägar vilket vi är mycket glada för. Nu delar de Scalascenen tillsammans och sätter garanterat guldkant på fredagskvällen!

Minneskonsert till Jörgen Severin. Foto: BLT

Minneskonsert till Jörgen Severin

Fredag 6 juli kl. 19:30, S:t Nicolai kyrka
Jörgen Severin levde för musiken och bjöd traditionsenligt under många år på konsert i S:t Nicolai kyrka under Killebom. Många har blivit underhållna av Mr. Entertainment, som han också kallades, och har härliga minnen av Jörgen vid pianot. I år bjuder Sölvesborgs församling och Jörgens musikvänner in till en minneskonsert i kyrkan för att hylla honom och minnas tillsammans.

Larz-Kristerz

Larz-Kristerz

Fredag 6 juli kl. 21:00, Stortorget

Efter att ha vunnit dansbandskampen 2008 blev suget efter Larz-Kristerz större än de kunnat ana och sen dess turnerar de över hela Sverige. Bandet har hunnit släppa sju album vilket har inbringat inte mindre än tre platinaskivor, en dubbel platina, en guldskiva, flera guldklavar samt en grammis. Med låtar som Det måste gå att dansa till, Hjärtat bankar och deras största hit Carina kommer denna dansafton bli en fullträff.

Samir & Viktor

Samir & Viktor

Samir & Viktor

Fredag 6 juli kl. 18:00, Stortorget

Samir & Viktor har under de senaste åren haft stora framgångar med låtarna Success, Fick feeling och Saxofuckingfån - för att inte tala om Melodifestivalsuccéerna Bada Nakna och Groupie och deras senaste hit Shuffla som fått dansgolven att vibrera. Förra året medverkade Samir i programmet Let´s dance och i årets säsong ser vi Viktor dansa i TV. Med totalt över 100 miljoner streams på Spotify intar nu duon Killebom för första gången. Det lär bli en publiksuccé!

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson. Foto: Fredrik Rönnqvist

Pernilla Andersson

Lördag 7 juli kl. 20:00, Stortorget

Artisten, låtskrivaren och inte minst producenten Pernilla Andersson kommer tillbaka till Sölvesborg vilket vi självklart är oerhört stolta över. Sist hon besökte Killebom var 2012. Pernilla har under sin karriär hunnit ge ut nio soloalbum, blivit grammisnominerad, deltagit i Melodifestivalen och turnerat flitigt. I filmen Cornelis spelade hon dessutom rollen som Ann-Louise Hansson. Med låtar som En gång ägde jag mitt liv, Desperados, Johnny Cash & Nina P. kan lördagskvällen på Killebom inte bli annat än magisk!

Joyvoice

Joyvoice

Joyvoice

Torsdag 5 juli kl.12:00, Stortorget

Killebom är vår allas fest! Vad vore bättre än att kicka igång festivalen med Joyvoice som är Sveriges största körkursverksamhet med popkörer för ALLA som vill sjunga, både nybörjare och sångvan, i alla åldrar. Verksamheten finns över hela landet och har idag 250 körer med 20 000 sångglada deltagare. Att sjunga i Joyvoice handlar om att få koppla bort vardagen för en stund och bara vara ”här och nu” i positiv energi och härligt sångös.

Douglas Nordenbelt

Douglas Nordenbelt

Douglas Nordenbelt

Torsdag 5 juli kl. 18:00 samt 21:00, Scala Bio

Douglas Nordenbelt, magikern och underhållaren som tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang kommer självklart till Killebom. Bianca Ingrosso hyllade honom och sa "Det bäst jag har sett" och till och med den mycket svårflörtade Alexander Bard fick vika sig för Douglas och beskrev hans magi som "Fräsch, ny och modern!". Missa inte Douglas!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 april 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom