Årets artister

Ann Westin

Ann Westin

Lördag 7 juli kl. 18:00, Stortorget
Vi har sett henne i bl.a. Cirkus Möller, Babben & Co, Sing-A-Long och Stockholm Live. Ann Westin är korad hela tre gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och sitt obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”. Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler. Hon hittar sina ämnen i det som är runt henne; den egna klänningen av vaxduk, att skriva på getskinn och att simma i bassängen med så stora bröst att hon går på grund. Anns stand up lämnar ingen oberörd!

Bamse och Lova sjunger & dansar

Bamse och Lova sjunger & dansar

Fredag 6 juli kl. 14:00, Stortorget Att Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans är ingen hemlighet och de vill gärna att alla är med. Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen som kommer göra det omöjligt att sitta still. Bamse lovar klassiker som ”Huvud, axlar, knä och tå”, ”Blinka lilla stjärna”, ”Imse vimse spindel” och en hel potpurri av andra välkända barnlåtar. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna. Kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans?

Partypolarna

Allsång med Partypolarna

Torsdag 5 juli kl. 20:00, Stortorget
Vart tog de vägen? På 90-talet välte de festivaltälten i Blekinge kväll efter kväll, sommar efter sommar. Sen försvann bandet. Eller? Nej då, Partypolarna har fortsatt turnera med sin oslagbara scennärvaro runtom i landet. Det är bara Blekinges festivaler som de senaste åren saknat Johan, ”Boppen” och ”Kenta” som fortfarande frontar scenen. Äntligen är det dags att bjuda hit ett av Sveriges mest medryckande partyband igen. Denna gången gör vi det storslaget och ger Killebompubliken allsång på Stortorget med just Partypolarna.

Fab Freddie

Glitterdisco med Fab Freddie

Torsdag 5 juli kl. 16:00, Stortorget
Sveriges glittrigaste personlighet har genom sina insatser i underhållnings- och barnprogram blivit bästa vän med alla Sveriges barn. Fab Freddie siktar in sina glitterkanoner på Sölvesborg och har som mål att hela Stortorget ska glittra. Freddie kommer anordna ett sprakande glitterdisco för alla barn och ungdomar med ett stort dansgolv, glittriga utklädnader och massa skratt. Hoodeladi!

Anderz Wrethov

Bryan Adams Tribute med Wrethov & Reckless

Torsdag 5 juli kl. 22:00, Stortorget
Häng med på en riktig rockshow med Wrethov & Reckless som utlovar Bryan Adams låtskatt in i kaklet. Festivalens första kväll toppas med hits som ”Summer Of '69”, ”Run To You” och ”Heaven” med Wrethov i spetsen. Anderz Wrethov är en framgångsrik låtskrivare och producent som ligger bakom en mängd olika artister, bl.a. Marcus & Martinus, Samir & Viktor, Medina, Hasse Andersson, David Lindgren och Samantha Fox. Han har alltid älskat att hylla sin idol Bryan Adams och har genom åren uppträtt på en rad olika festivaler. Kom och sjöng med du med - Let's make a night to remember!

Moa Lignell

Moa Lignell

Lördag 7 juli kl. 21:00, Scala Bio
Med stor värme och avskalad ljudbild bjuder Moa Lignell in publiken till en stund av påtaglig närvaro där man får ta del av djupa möten och gripande berättelser. Moa deltog i Idol 2011 och slutade då på en tredje plats. 2012 släppte hon sin egenskrivna låt ”When I Held Ya” som idag nått närmare 20 miljoner streams på Spotify. Sen dess har Moa turnerat flitigt och 2015 skrev hon ”Där går mitt liv” tillsammans med Melissa Horn, som finns med på Horns album ”Jag går nu.” Samma höst släppte hon sitt senaste album ”Ladies´ Man” och våren därpå åkte hon ut på en omfattande turné runtom i Sverige, Norge och Finland tillsammans med Melissa Horn. Missa inte festivalens vackraste stund, okonstlat och äkta på bästa tänkbara Lignellvis.

Ebbot Lundberg. Foto: Dan Isaac Wallin

Ebbot Lundberg

Lördag 7 juli kl. 22:00, Stortorget
Vi är stolta över att kunna presentera Ebbot Lundberg som årets finalakt på Killebom! Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot till våra absolut främsta artister. Han har gjort sig ett namn som frontfigur i två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band - först Union Carbide och senare The Soundtrack of Our Lives. 2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s program Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter.

Sean Banan

Sean Banan

Sean Banan

Lördag 7 juli kl. 16:00, Stortorget
Sean Banan behöver knappast presenteras närmare för den stora allmänheten. Komikern, skådespelaren, sångaren och dansaren har dragit storpublik varje gång han åkt på turné. 2010 slog han igenom med dunderhiten "Skaka rumpa" som toppade Spotify under sommaren och sen dess har hans låtar blivit många barns favoriter. I sommar åker han ut på vägarna med sin lekfulla scenshow och kommer återigen framföra alla sina hits ”Skaka rumpa!” ”Copacabanana”, ”Sean den förste Banan” och ”Gamers”. Missa inte festivalens mest galna familjeakt!

Sigrid Bernson. Foto: Anna-Lena-Ahlstrom

Sigrid Bernson

Torsdag 5 juli kl. 14:00, Stortorget
Sigrid Bernson är en av Sveriges mest kända proffsdansare och har medverkat i Let's Dance sedan 2011. Förra året debuterade hon med singeln ”This summer” skriven av henne själv, Josefin Glenmark, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Singeln följdes därefter upp av minst lika peppiga ”Celebrate” och julsingeln ”I Do”. Sommaren 2017 turnerade Sigrid med Samir & Viktor och i årets melodifestival såg vi henne tävla med låten ”Patrick Swayze” som gick till andra chansen. Den 5 juli välkomnar vi Sigrid till Killebom!

David Urwitz. Foto: Johannes Berner

David Urwitz

Fredag 6 juli kl. 21:00, Scala Bio
Han har ibland kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet. Sedan debuten för 13 år sedan har David Urwitz släppt åtta skivor, gjort över 500 spelningar i Norge och Sverige samt hörts och synts i radio och tv. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson. I sina sånger skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat. Så sent som i februari i år släpptes det senaste albumet ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” - ännu ett kritikerrosat verk. Det är hög tid att välkomna Skandinaviens bäst bevarade hemlighet till Blekinge!

Ur-kul

Ur-kul

Fredag 6 juli kl. 16:00, Stortorget
En alla tiders musikföreställning för barn och unga. Vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många straxar går det på en kvart? Detta är bara några av de stora frågor som ni kanske får svar på i denna tidskrävande föreställning om tid, på gott och ont, på allvar och på kul.

 

 

Adée & Mpho

Adée & Mpho

Fredag 6 juli kl. 12:00, Stortorget
Två artister som möts i den gemensamma kärleken till soulmusiken. Föreställningen färgas av Mphos influenser från Johannesburg i Sydafrika och Adées rötter i hip-hopen. Adées och Mphos starka sociala engagemang märks tydligt i deras låtskrivande och texter. Här står musiken och människors lika värde verkligen i centrum. Tillsammans med musikerna Niclas Höglind, Kristofer Johansson och Bitte Appelqvist bjuds festivalpubliken på grooves som spänner mellan afrobeat, soul och hip hop.

Clara Fornander

Kristianstad Storband med Clara Fornander

Lördag 7 juli kl. 12:00, Stortorget
Ännu ett år bjuder Killebom på festivalsväng med Kristianstad Storband och solisten Clara Fornander. Clara har under många år, i flera olika sammanhang, visat prov på stor talang i sitt musicerande och tilldelats både Blue Birds jazzstipendium och Loa Falkman-stipendiet. Nu står hon återigen på scenen tillsammans med Kristianstad Storband och välkomnar festivalpubliken till sommarens svängigaste lunchkonsert!

 

Sunnerfjell & Hiller

Sunnerfjell & Hiller

Fredag 6 juli kl. 18:00, Scala Bio
Låtskrivarna Ole Sunnerfjell och Rolf Hiller bjuder på sina personliga tolkningar av Cat Stevens och berättar hans livsresa kantad av hyllningar, sökande av inre frid och misstolkningar. Både Sunnerfjell och Hiller har alltid haft en stark relation till musiken och gitarren har varit en kär vän i livet. Deras röster skiljer sig åt men 2016 korsades deras vägar vilket vi är mycket glada för. Nu delar de Scalascenen tillsammans och sätter garanterat guldkant på fredagskvällen!

Jörgen Severin. Foto: BLT

Minneskonsert till Jörgen Severin

Fredag 6 juli kl. 19:30, S:t Nicolai kyrka
Jörgen Severin levde för musiken och bjöd traditionsenligt under många år på konsert i S:t Nicolai kyrka under Killebom. Många har blivit underhållna av Mr. Entertainment, som han också kallades, och har härliga minnen av Jörgen vid pianot. I år bjuder Sölvesborgs församling och Jörgens musikvänner in till en minneskonsert i kyrkan för att hylla honom och minnas tillsammans.

Larz-Kristerz

Larz-Kristerz

Fredag 6 juli kl. 21:00, Stortorget

Efter att ha vunnit dansbandskampen 2008 blev suget efter Larz-Kristerz större än de kunnat ana och sen dess turnerar de över hela Sverige. Bandet har hunnit släppa sju album vilket har inbringat inte mindre än tre platinaskivor, en dubbel platina, en guldskiva, flera guldklavar samt en grammis. Med låtar som "Det måste gå att dansa till", "Hjärtat bankar" och deras största hit "Carina" kommer denna dansafton bli en fullträff.

Samir & Viktor

Samir & Viktor

Samir & Viktor

Fredag 6 juli kl. 18:00, Stortorget

Samir & Viktor har under de senaste åren haft stora framgångar med låtarna "Success", "Fick feeling" och "Saxofuckingfån" - för att inte tala om Melodifestivalsuccéerna "Bada Nakna" och "Groupie" och deras senaste hit "Shuffla" som fått dansgolven att vibrera. Förra året medverkade Samir i programmet Let´s dance och i årets säsong har vi sett Viktor dansa i TV. Med totalt över 100 miljoner streams på Spotify intar nu duon Killebom för första gången. Det lär bli en publiksuccé!

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson. Foto: Fredrik Rönnqvist

Pernilla Andersson

Lördag 7 juli kl. 20:00, Stortorget

Artisten, låtskrivaren och inte minst producenten Pernilla Andersson kommer tillbaka till Sölvesborg vilket vi självklart är oerhört stolta över. Sist hon besökte Killebom var 2012. Pernilla har under sin karriär hunnit ge ut nio soloalbum, blivit grammisnominerad, deltagit i Melodifestivalen och turnerat flitigt. I filmen Cornelis spelade hon dessutom rollen som Ann-Louise Hansson. Med låtar som "En gång ägde jag mitt liv", "Desperados", "Johnny Cash & Nina P." kan lördagskvällen på Killebom inte bli annat än magisk!

Pidde P

Pidde P

Lördag 7 juli kl. 14:00, Stortorget

Pidde P tar VM-låten "Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva" till Killebom! En låt som han gör tillsammans med landslagsbarnen (barn till spelare i svenska landslaget i fotboll). Han är tidigare känd som Pidde Pannkaka och har gjort stor succé med låtar som ”Oh Ah pannkaka”, ”Upp i min näsa” och ”Hoppa dansa”. I år besöker Pidde P Killebom för första gången och utlovar ett hejdundrande sommarparty med sina roliga hits och varma energi. Han står alltid på barnens sida och har själv sagt i en intervju att ”barn är den bästa publiken för de visar direkt vad de tycker, gillar de inte det så går de därifrån”. Tror ni Pidde P kommer låta publiken gå därifrån? Garanterat inte. Med sommarens största VM-plåga lär det bli en fullträff!

Joyvoice

Joyvoice

Joyvoice

Torsdag 5 juli kl.12:00, Stortorget

Killebom är vår allas fest! Vad vore bättre än att kicka igång festivalen med Joyvoice som är Sveriges största körkursverksamhet med popkörer för ALLA som vill sjunga, både nybörjare och sångvan, i alla åldrar. Verksamheten finns över hela landet och har idag 250 körer med 20 000 sångglada deltagare. Att sjunga i Joyvoice handlar om att få koppla bort vardagen för en stund och bara vara ”här och nu” i positiv energi och härligt sångös.

Douglas Nordenbelt

Douglas Nordenbelt

Douglas Nordenbelt

Torsdag 5 juli kl. 18:00 samt 21:00, Scala Bio

Douglas Nordenbelt, magikern och underhållaren som tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang kommer självklart till Killebom. Bianca Ingrosso hyllade honom och sa "Det bäst jag har sett" och till och med den mycket svårflörtade Alexander Bard fick vika sig för Douglas och beskrev hans magi som "Fräsch, ny och modern!". Missa inte Douglas!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom