Slutsålda områden

Båten M/S Vitaskär på väg mot Hanö. Fyra barn står vid relingen och tittar ut över hamnen i Nogersund.

Från Nogersund avgår Blekingetrafikens färjelinje till Hanö – ett av Blekinges mest populära besöksmål. Foto: Pär Johansson.

Här kan du läsa mer om de områden där villatomterna för tillfället är slutsålda. Det går inte att sätta upp sig i tomtkö för dessa områden.

Nogersund

Vill du bo så ö-nära som möjligt så är det Nogersund som gäller. Hanö är den enda bebodda ön i Sölvesborgs vatten, men vilken ö! Dit kan du ta dig med färjan från Nogersunds hamn, året om. I Nogersund har du havet och strövområdena tätt intill men tar dig snabbt och enkelt till butiker och service i grannbyn Hällevik och i Mjällby. Här finns en hembygdsförening med stark glöd. Det är sällan tomt och släckt i deras lokaler; det bastas, stickas, lagas mat, tränas, målas och lyssnas på musik… för att nämna några exempel. Här blir livet precis så lugnt som du vill att det ska vara.

Nogersund är likt Hörvik ett av Listerlandets gamla fiskelägen. Bebyggelsen i Nogersund består mestadels av villor och marklägenheter. Härifrån avgår Blekingetrafikens färjelinje till Hanö – ett av Blekinges mest populära besöksmål.

Barnomsorg och skola

I Nogersund finns Skönabäcks förskola och dagbarnvårdare, pedagogisk omsorg i hemmiljö. Närmaste skola är Havelidens skola i Hällevik med verksamhet för förskoleklass upp till årskurs 6.

Fritid och kultur

I Nogersund finns en aktiv hembygdsförening som anordnar aktiviteter under året. Strandvallens idrottsplats med ungdomsverksamhet och friluftsbadet i Hällevik ligger på kort avstånd – byarna gränsar till varandra.

Nära Sölvesborg och Mjällby

I egen bil tar det ungefär 15 minuter, med kollektivtrafik cirka 30 minuter och på cykel ungefär 45 minuter in till centrala Sölvesborg.

Från Nogersund till Mjällby, där bland annat högstadium och en större livsmedelsbutik finns, tar det cirka 10 minuter med bil, 15 minuter med kollektivtrafik och 20 minuter på cykel.

Stadsbuss 2 från Nogersund till Mjällby och Sölvesborg går en gång i timme dagtid.


Slutsålt!

De kommunala villatomterna på Ljustervägen i Nogersund är slutsålda. Vi planerade tidigare för ett nytt område på Talmansvägen i Nogersund, men undersökningar visade att det fanns mycket höga naturvärden där.

För aktuell information om vilka tomter som är lediga just nu och karta, se lediga villatomter.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 01 juli 2020

Skriv ut