Matchning sommarjobb inom handel och service

För ett par veckor sedan arrangerade Handelsföreningen "speed dating" (korta anställningsintervjuer på cirka tre minuter) på Furulundsskolan för de gymnasieungdomar som anmält intresse för att arbeta inom handel och service i sommar.

Deltog gjorde Schack Matt, Schack Matt KIDS, Rikard en trappa ner, Hälsokraft, Team Sportia, ELON, Dennis Blommor, Gemlaboden, Flora Perssons Blommor och Mackes zoo och fritid AB. Både handlarna och ungdomarna tyckte att det kändes positivt efter att intervjuerna var gjorda, jättekul tycker vi!

Nu väntar vi med spänning på att matchningen ska bli klar och ungdomarna för första gången i Blekinge ska erbjudas kommunala sommarjobb inom handel och service.

Här får ungdomarna en chans att visa vad de kan och möjlighet att knyta kontakter för framtiden i det privata näringslivet. Vem vet, kanske leder sommarjobbet till en bra referens på CV:t, ett helgjobb till hösten eller en heltidsanställning när de slutat skolan?

I de fall en ungdom inte matchar med någon butik, så kommer han eller hon istället att erbjudas en plats inom Sölvesborgs kommuns verksamhet, där alla som söker i rätt tid och enligt de anvisningar som finns är garanterade en plats. Där finns sommarjobben inom till exempel park, barn- och äldreomsorg med mera.

Är du nyfiken på hur det såg ut under speed datingen? Kolla in klippet nedan, låten som är med heter More to life av Christopher Brooke och Lincoln Grounds (CC-BY).

 

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Handelutvecklare
Ann-Louise Bolin
Mobil: 0702-10 76 66
E-post: ann-louise.bolin@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-03-28 Ansvarig: Nicolina Sällberg
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »