Förstudie för saluhall i Nogersund

Fisk
 

Kommunbygderådet i Sölvesborg ska göra en förstudie för att undersöka möjligheterna till en saluhall i Nogersund. Tanken är att yrkesfiskare ska kunna sälja sin lokalt fångade fisk på orten, och att restauranger, äldreboenden och skolor ska kunna köpa sin fisk därifrån. Det finns även tankar om att sälja lokalt odlad potatis och grönsaker, och att starta en lokal fiskerestaurang i anslutning till saluhallen. 
 
Kommunbygderådet är lokalavdelningen av en ideell rikstäckande förening, Hela Sverige ska leva, som arbetar för en levande landsbygd. Det är en ideell förening, partipolitisk och religiöst obunden, vars målsättning är att främja utvecklingen på landsbygden.
 
Kommunbygderådet har fått 400 000 kronor från Syostleader: Fiske- och vattenområden, för att göra förstudien som ska pågå under fyra månader framåt, och har anställt en konsult i projektet. Detta är det första projektstödet som Sölvesborg har fått via nya Sydost Leader. Syftet med projektet är att arbeta långsiktigt för ett småskaligt hållbart och kustnära fiske.
 
Leader är en metod inom hela EU för att utveckla landsbygden i projektform. Det går att söka stöd  till och med  med 2022.

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Kommunbygderådet Sölvesborg
Hjördis Clarberg
Telefon: 0456-530 14  
E-post: clarberg.hjordis@outlook.com

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-03-08 Ansvarig: Anette Ingemansson
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »