Bygga, bo och miljö

Sölvesborgsbron lyser i färgerna blått, lila och rött. Det är natt. Till höger om bron är ett träd upplyst av lampor.

Sölvesborgsbron lyser i färgerna blått, lila och rött. Foto: Fotograf: Serny

Vad härligt att du vill bygga och bo i Sölvesborg! Här har du möjlighet att bygga nytt, renovera och trivas i en miljö som har nära till både hav, skog och stad.

Vi är drygt 17 000 invånare i Sölvesborgs kommun. På somrarna blir vi cirka 10 000 fler, från fritidshus, båtar och bilar.

Vår kommun är inte bara Sölvesborgs stad, utan här finns också Mjällby, som ligger centralt på Listerlandet, och fiskelägena Nogersund, Hällevik och Hörvik. Gammalstorp och Kylinge ligger vid Ryssberget och Norje på slättlandet. Valje och Pukavik är gränsorter mot Bromölla och Karlshamns kommuner.

Vi är välförsedda med skolor och har hittills lyckats bra med att de minsta barnen får gå i skola i närheten av hemmet. Barnomsorgen är väl utbyggd och alla som vill ha kommunal barnomsorg får det.

Välkomna hit!

Se filmen om #mittsölvesborg


En kortfilm från 2014 som skildrar människorna, värmen och livet i Sölvesborg. Den har tagits fram av Sölvesborgs kommun och är baserad på Sölvesborgslåten ”Tillsammans”. Låten är skriven av Christina Nordin, projektledare i Sölvesborgs kommun, Lina Wägbo, Niclas Lundin och Katilyn Lundin. Låten är dessutom komponerad utifrån kommunens vision och kärnvärden och är inspelad av elever från särskolan och grundskolan i Mjällby, gymnasiesärskolan samt personer från daglig verksamhet.

Filmen syfte är att visa att det är människorna som bor och är verksamma i Sölvesborg som tillsammans formar orten till vad den är.

Läs mer

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson
Bygga, bo och miljö

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.