- av naturliga skäl -

Välkommen till Sölvesborg - kommunen med närhet, värme och engagemang.

Länk till sida om Sölvesborgsbron
Råd och stöd för unga vid psykisk ohälsa
Blomillustration. Också länk till sida med information om Trädgårdsdagen.

Trädgårdsdag 19 augusti

Trädgårdsdagen i Sölvesborg äger i år rum den 19 augusti klockan 10:00-16:00. Det bjuds på två spännande föreläsningar av Anita Zieme och Niklas Kämpargård och utställningar med ett tiotal fantastiska konstnärer. Årets tema är "Naturens skafferi".

Flytt av pumpstation i Järnvägsparken

I vecka 35 kommer Sölvesborg Energi att påbörja en ombyggnation och flytt av den pumpstation som idag är placerad under lekparken i Järnvägsparken....

Biblioteket får nytt tak

Äntligen dags för bibblan i Sölvsborg att få nytt tak så vi slipper samla regn i hinkar. Det innebär en del buller och bång under augusti och september som vi hoppas att ni står ut med.

Studie- och karriärvägledare Agneta Andersson (Foto: Camilla  Magnell)

Drop-In Studievägledning blir permanent

I studietankar? Kom in på biblioteket på torsdagseftermiddagar mellan klockan 15.00 - 17.00 för ett personligt samtal om studier och din framtid.

Skolstart - höstterminen 2017

Vi hälsar alla barn och ungdomar varmt välkomna till höstterminen 2017. Höstterminen för alla elever i grundskolor, särskolor och förskoleklas...

Installera solceller

Funderar du på att installera solceller? Här kan du räkna ut mycket solenergi du kan producera, kontrollera om du behöver söka bygglov för installationen och hur du söker statligt stöd.

Bild på S:t Nicolai kyrka. Foto. Jonte Göransson

Sommarguidningar

Upptäcka vår fina stad genom guidade turer. Känn historiens vingslag i kyrktornet eller vid slottsruinen. Upplev Gunnar Asplunds arkitektur i Tingshuset eller bakgårdarna i stadskärnan. 

Nu är det rosornas tid

Juli är rosornas tid och det är nu man ska passa på att lukta på våra ljuvliga, gammaldags rosor. Är du nyfiken på vilka rosor som finns i Arielparken och Äppelparken i Ljungaviken så kan du läsa mer om dem här. 

Prenumerera på nyheter
Här kan du prenumerera på ett urval av nyheter från Sölvesborgs kommun. Fyll i formuläret och anmäl dig. Du kommer få e-post med intressanta nyheter när något dyker upp.
* = Obligatorisk uppgift

Ange en riktig e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Sölvesborgs kommun
294 80 Sölvesborg
Besök: Repslagaregatan 1
Telefon: 0456-81 60 00
info@solvesborg.se

Gå direkt till:

Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »